12 november 2007

Bu för brott

Fribeloppet höjs ordentligt. Och det kan ju vara bra - så slipper vi en massa byråkrati för småpengar. Men enligt SvD så är det för att få bukt med svartjobben. Det låter som den gängse svenska moraluppfattningen - anpassa lagen efter verkligheten.

Ett upprepat argument för fri fildelning är ju: "Om fildelning är olagligt har vi över en miljon brottslingar. Och så kan det ju inte vara." Och hastighetbegränsningarna på vägarna ska höjas eftersom "det ändå inte är någon som följer dem".

Varför inte bara skrota hela lagen? Då blir vi av med alla brott och uppnår det perfekta samhället!

1 kommentar:

Anonym sa...

När det är fel på lagen - bör man ändra på lagen - Upphovsrättslagen är i första hand konstruerad för att skydda mot kopiering som syftar till ekonomisk vinst - t ex CD kopiering i vissa asiatiska och östeuropiska länder. - Lagen används nu till att jaga helt vanliga medborgare som helt fritt och utan ekonomiska intressen delar innehållet på sina hårddiskar med varandra. Det är i första hand dom stora amerikanska mediabolag som trycker på våra politiker att implementera samma hårda och i mitt tycke befängda lagar som man har i USA - enkom för att kunna behålla status quo och kontrollen över konsumenterna.

Fildelare skadar ingen - trots alla högljudda och lögnaktiga påståenden av branschen. - Mig veterligen har INGEN objektiv undersökning eller utredning någonsin presenterats som klart kan visa påstådda negativa konskevenser för samhället - branschen eller den enskilda artisten/konstnären/författaren

Därför bör misbruket av upphovsrättslagen bekämpas - ty om politikerna hellre lyssnar till dessa amerikanska särintressen än att ta medborgarnas mänskliga rättigheter som den personliga integriteten och rätten till fri kommunikation i beaktande - får vi i slutändan ett kontrollsamhälle som får forna Östtyskland att se ut som rena rama kindergarten.